Elke dag worden verschillende mensen het slachtoffer van een diefstal in hun woning. Het hoeft niet gezegd te worden dat dit voor de slachtoffers een hoogst onaangename ervaring is en hoewel we het risico nooit tot nul kunnen herleiden willen we je hierbij wel enkele tips geven om het ongewenst bezoek een stuk moeilijker te maken om hun slag te slaan.

Kies voor veilige sloten

Het lijkt een evidentie maar helaas wijst de praktijk vaak anders uit, veel mensen plaatsen sloten zonder er al te veel aandacht aan te besteden. Nochtans kan het kiezen voor degelijke veiligheidssloten ervoor zorgen dat dieven minder makkelijk binnen geraken en/of meer tijd nodig hebben om binnen te geraken. Laat je voor deze keuze bijstaan door een erkend slotenmaker die je met alle plezier de nodige informatie zal verschaffen.

Wat weet jij over de notarislamp? In onze blog vertellen we je er alles over!

Maak het dieven niet al te gemakkelijk

Vaak geraken dieven een woning binnen door onzorgvuldigheid van de bewoners. We denken hierbij aan een ladder die buiten staat, gereedschap dat vrij voor handen is of ramen en schuifdeuren die niet afgesloten zijn. Uiteraard maak je hierdoor van je woning een ideale opportuniteit voor mensen met slechte bedoelingen. Berg daarom alles zorgvuldig op en sluit je volledige woning af alvorens je vertrekt.
In veel steden en gemeenten heb je een dienst voor diefstalpreventie die je graag op weg zal helpen hiermee. Zij zullen samen met jou nagaan op welke vlakken je je woning beter kan beschermen tegen dieven.

Wist je dat de waarde van je huis behouden helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Een alarmsysteem schrikt af

Een duurdere maar efficiënte manier om ongewenst bezoek buiten te houden, is het plaatsen van een alarmsysteem, al dan niet met doorschakeling naar een meldkamer. Wanneer je aan je woning kenbaar maakt dat er een alarmsysteem actief is zal je al heel wat potentiële dieven afschrikken door een verhoogd risico om betrapt te worden. Je kan kiezen voor een alarmsysteem met geluidssignaal of voor een stil alarm dat een melding maakt aan een meldkamer. Kies je voor de laatste mogelijkheid dan zal een patrouille na het ontvangen van het stil alarm naar je woning komen. Wanneer je overweegt een alarmsysteem te laten plaatsen, laat je dan zeker bijstaan door een specialist ter zake. Hij zal samen met jou alle mogelijkheden overlopen en nagaan welke oplossing in jouw specifieke situatie de beste is.

Door enkele kleine maatregelen kan je de kans op inbraak al fors verminderen. Zeker de moeite dus om even bij stil te staan.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over lampen in de tuin. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Write A Comment