De kruipruimte onder de woning kan zorgen voor vocht in de woning. Dit wil je natuurlijk voorkomen, aangezien dit tot problemen kan leiden. Allereerst komt er een koude lucht door de vloer, waardoor de temperatuur in huis omlaag gehaald wordt. Daarnaast kunnen er ook allerlei vochtproblemen optreden als er teveel vocht in de kruipruimte aanwezig is. Deze problemen kun je echter voorkomen door het plaatsen van vloerisolatie. Dit zorgt er direct voor dat de vochtproblemen tegengehouden worden en dat de koude lucht tegengehouden wordt. In dit blogbericht willen we je graag meer vertellen over hoe vloerisolatie geplaatst wordt. 

Vochtproblemen in de kruipruimte tegengaan

Als je te maken hebt met vochtproblemen in de kruipruimte, is het verstandig om te kijken naar de oorzaak van de problemen. Het kan namelijk zijn dat de kruipruimte onvoldoende geventileerd wordt. Kruipruimte ventilatie is belangrijk om de vochtproblemen tegen te gaan. Een goede ventilatie zorgt er direct voor dat de vochtproblemen aangepakt worden. Als dit niet voldoende is, kun je overgaan tot het plaatsen van vloerisolatie. Deze isolatie kan op twee manieren geplaatst worden. Je kunt kiezen voor het plaatsen van isolatie op de bodem en voor isolatie tegen de vloer aan. Dit is afhankelijk van de type vloer en de kruipruimte.

Wat weet jij over het aansluiten van perilex? In onze blog vertellen we je er alles over!

De diepte van de kruipruimte

Het kan zijn dat de kruipruimte te laag is om er doorheen te kruipen. Het kan bijvoorbeeld zo nauw zijn als 10 centimeter. Ook zijn er kruipruimtes die 35 centimeter hoog zijn. De meest ideale hoogte voor de kruipruimte is 40 tot 80 centimeter. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed kunt bewegen en goed isolatiemateriaal kunt plaatsen. Dit heeft altijd invloed op de mate waarin isolatie geplaatst wordt in de ruimte. Als je er goed bij kunt, kun je namelijk beter de isolatie plaatsen.

vloerisolatie kruipruimte

Hoe plaats je vloerisolatie?

Het plaatsen van isolatie tegen de vloer kan op verschillende manieren. Als je niet goed in de ruimte kunt en je hebt last van vocht, dan kies je voor het plaatsen van EPS-parels. Deze plaats je namelijk gemakkelijk in de ruimte, zonder dat je hier zelf bij hoeft te kunnen. Daarnaast zorgen deze korrels ook direct voor een vermindering van de vochtproblemen. Als je wel goed in de kruipruimte kunt, kun je kiezen voor een goede vloerisolatie. Je kunt dan kiezen uit veel verschillende soorten kruipruimte isolatie. Kies bijvoorbeeld voor steenwol of glaswol. Dit kun je erg goed evenredig verdelen in de kruipruimte om de isolatie te plaatsen. Vervolgens kun je de isolatie natuurlijk altijd ook met de EPS-parels of PIR plaatsen. Je kunt altijd een expert inschakelen om advies te winnen over welke isolatie je het beste kunt plaatsen.

Wist je dat zelf vloerverwarming leggen helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Wat kost vloerisolatie?

Het kostenplaatje van vloerisolatie kan sterk verschillen, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type isolatie dat je kiest, de grootte van de ruimte waar je de isolatie aanbrengt en het type vloer waar je de isolatie op aanbrengt. In het algemeen kun je echter rekenen op een bedrag tussen de €10 en €30 per vierkante meter voor een gemiddelde vloerisolatie. Dit is een gemiddelde schatting en het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aannemers om de exacte kosten te bepalen voor jouw specifieke situatie. Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van vloerisolatie vaak worden gecompenseerd door de besparingen op je energierekening op de lange termijn, dus het kan zichzelf terugverdienen.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over de voordelen van een elektrische radiator. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.