Ben jij net verhuisd of ben jij jouw badkamer opnieuw aan het inrichten of aan het verbouwen? Dan wil je natuurlijk wel weer een sfeervolle, chique inrichting neerzetten die perfect aansluit op jouw persoonlijke smaak. Maar hoe maak je een badkamer nu echt sfeervol? Met de juiste accessoires natuurlijk. In dit artikel gaan we een aantal accessoires voor je op een rij zetten die niet mogen ontbreken in jouw badkamer!

Een chique badmat 

Als je een bad hebt, kun je natuurlijk niet zonder badmat. Je wil immers niet het risico lopen dat je uitglijdt als je uit bad stapt. Maar ook als je geen bad hebt, kan een badmat goed van pas komen, bijvoorbeeld bij de ingang van de douche om te zorgen dat de vloer niet te nat wordt. Een badmat is daarnaast een belangrijke toevoeging aan de sfeer op de badkamer, aangezien hij ervoor zorgt dat de vloer niet zo leeg oogt. Vooral als je een erg lichte badkamer vloer hebt, is het mooi om een badmat in een wat donkerdere kleur neer te leggen, zodat je wat contrast hebt. Je kunt badmatten in allerlei soorten en materialen vinden, van katoen tot hout. Zo kun je altijd zorgen dat de mat mooi aansluit bij de rest van de inrichting, of je nu voor een klassieke stijl gaat of juist een meer moderne stijl. 

Leuke opbergmandjes

Het is natuurlijk wel zo handig om een goede opbergplek te hebben voor toiletspullen. Denk bijvoorbeeld aan make-up, tandenborstels en tandpasta, parfums en deodorant, haarspullen, andere verzorgingsproducten enzovoorts. Je wil niet dat de badkamer een grote puinhoop wordt en dat alles maar ergens ligt. Opbergmandjes of organizers zijn de beste manier om die chaos tegen te gaan. Ze geven je een ideale plek om je spullen op te bergen en zorgen ook nog eens voor een leuke uitstraling en aankleding van je badkamer. Je kunt een hoop verschillende soorten opbergmandjes vinden, zoals rieten mandjes of gewoon simpele plastic mandjes in verschillende kleuren. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat ze goed passen bij de inrichting van je badkamer en dat het een beetje rustig blijft voor het oog. 

Handdoekenrek

Wat ten slotte zeker niet kan ontbreken op de badkamer, is een handig rek om je handdoeken aan op te hangen. Het is immers wel zo fijn als je na het douchen meteen een handdoek kunt pakken om jezelf af te drogen en deze daarna weer makkelijk ergens weg kunt hangen zodat hij kan drogen. Handdoekenrekken zijn er in allerlei stijlen, maar de meest voorkomende zijn houten handdoekenrekken of zwarte kunststof handdoekrekken. Deze passen bij vrijwel iedere soort inrichting en zijn ingetogen en rustig, zodat jouw badkamer niet te druk wordt!

Comments are closed.