Het schilderen van je kasten kan behoorlijk ontmoedigend en tijdrovend zijn, maar met wat voorbereiding kun je het in een mum van tijd voor elkaar krijgen. De eerste stap is om je kasten grondig schoon te maken met water, zeep en een spons om vuil of stof te verwijderen. Vervolgens moet je de kastdeuren schuren zodat ze glad en klaar zijn om te schilderen. Je kunt voor deze stap een elektrische schuurmachine of schuurpapier gebruiken. Zodra ze volledig zijn voorbereid, kun je ze schilderen met elke gewenste verf!

Kast verven welke kleur

Hier zijn enkele kleuren die er geweldig uitzien op een verfkast.

 • Zalm roze
 • lichtblauw
 • groente
 • goud

Wat weet jij over een linnenkast? In onze blog vertellen we je er alles over!

Kast verven met krijtverf

Er zijn veel redenen om een kast te schilderen met krijtverf. Je kunt het gebruiken om de oude kleur van je meubel te verdoezelen, je kunt het gebruiken als accentkleur of je kunt het gebruiken als een all-over kleur.

Kast verven zonder schuren

Het schilderen van kasten zonder schuren is een snelle en gemakkelijke manier om een keuken of badkamer op te frissen.

 • Bereid de kast voor door hem schoon te maken met water en zeep. Je kunt ook een allesreiniger gebruiken.
 • Verwijder alle hardware, deuren of laden uit de kast voordat je deze schildert.
 • Verf eerst de binnenkant van de kast met primer, laat 30 minuten drogen en verf hem vervolgens met de gewenste kleur verf.
 • Als je een tweede verflaag wilt aanbrengen, wacht dan ten minste 24 uur voordat je deze toevoegt, omdat hierdoor de primer volledig kan drogen en je tweede verflaag beter dekt.

Wist je dat sfeer in je huis creëren helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Ikea kast verven

Het schilderen van een Ikea-kast is een geweldige manier om ze er als nieuw uit te laten zien en ze een frisse uitstraling te geven. Het beste aan het schilderen van een Ikea-kast is dat je geen geld hoeft uit te geven aan dure verf. Het enige dat je nodig hebt, zijn wat basisgereedschap en wat tijd, en je bent klaar om te gaan!

Ivar kast verven

Ivar-kasten zijn meestal gemaakt van hout en zijn meestal geverfd in een glanzend witte kleur. Het schilderen ervan is niet heel moeilijk, maar vereist wel wat werk en zorg.

Eerst moet je de kast schoonmaken voordat je hem gaat schilderen. Gebruik een vochtige doek op het oppervlak van de kast om stof of vuil van het oppervlak van de kast te verwijderen. Als er krassen op het oppervlak zijn, moet je schuurpapier of staalwol gebruiken om ze te verwijderen voordat je gaat schilderen. Je kunt ook een primer gebruiken als je het hout wilt verzegelen en ervoor wilt zorgen dat het geen verf of beits kleuren die later kunnen worden aangebracht, opneemt.

Welke verf gebruiken om meubels te schilderen

Er zijn veel soorten verf waarmee je meubels kunt schilderen, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor dit doel. Er zijn verven die speciaal zijn ontworpen voor het schilderen van hout en andere die beter geschikt zijn voor metalen oppervlakken. Je moet ervoor zorgen dat de verf die je kiest geschikt is voor het oppervlak waarop je wilt schilderen.

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om verf op waterbasis te gebruiken omdat ze geen sterke geur hebben en ze gemakkelijk schoon te maken zijn met water. Deze verven gaan echter niet zo lang mee als verven op oliebasis.

Hoe verf ik een oude kast?

Het schilderen van een kast is geen gemakkelijke taak. Met de juiste tools en knowhow kunt je het echter in een paar uur doen.

 • Maak eerst de kastdeuren en lades schoon. Verwijder eventuele stickers of stickers van de deuren en lades.
 • Schuur de deur- en ladefronten lichtjes met schuurpapier om eventuele ruwe randen of splinters glad te strijken.
 • Veeg alle oppervlakken af met een droge doek om stofdeeltjes te verwijderen die zich tijdens het schuurproces hebben opgehoopt.
 • Breng een laag grondverf aan op alle oppervlakken om ze af te dichten tegen latere verflagen. Laat de primer minimaal 30 minuten drogen voordat je de toplaag verf of vernis aanbrengt.
 • Breng desgewenst een toplaag verf of vernis aan, volgens de instructies van de fabrikant voor het drogen

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over de deur van je meterkast vervangen. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Write A Comment