Als je voor kunstplanten gekozen hebt in hui, zijn er een aantal handige tips om deze er nog mooier uit te laten zien zodat je er nog meer van kunt genieten. Ondanks dat aan kunstplanten eigenlijk geen onderhoud zit, zijn er toch enkele tips bijdrage aan het uiterlijk van de kunstplant. Benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder. 

Wat weet jij over een witte plantenstandaard? In onze blog vertellen we je er alles over!

Kies voor hoogwaardige kunstplanten

Hoogwaardige kunstplanten hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Zeker niet als je kiest voor kunstplanten die goed hun kleur behouden en niet zullen vervagen. Hoogwaardige kunstplanten kunnen daarnaast ook goed tegen een stootje, wat handig is tijdens het schoonmaken van de plant. Net als alle andere spullen in huis kunnen kunstplanten stof vangen. Dit stof kun je gelukkig makkelijk verwijderen met een antistatisch doekje of met een vochtige, zachte doek. Het enige wat je hoeft te doen is de bladeren van de kunstplant af te nemen en het stof zal verdwijnen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat de plant beschadigd of dat de bladeren breken als je voor een goede kunstplant gekozen hebt. Op zoek naar hoogwaardige kunstplanten? Kijk dan eens op Happyshopper!

Wist je dat bloembollen planten helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Kunstplanten modelleren

Hoewel kunstplanten natuurlijk met uiterste zorg behandeld worden, worden ze toch ik een verpakking geleverd. Vaak wordt er gekozen voor een efficiënte verpakking, wat betekent dat de plant nog niet de juiste vorm heeft zodra deze uitgepakt wordt. Je moet de plant dus even in model brengen. Vaak zijn kunstplanten voorzien van een flexibele constructie die je eenvoudig kunt modelleren. Vaak moet je de bladeren van de plant naar buiten vouwen. Blijf net zolang doorgaan tot je vindt dat de plant een mooi en natuurlijk model heeft met voldoende volume. Zet je de plant in een hoekje neer? Dan kun je ervoor zorgen dat een kant wat platter is zodat de plant netjes in de hoek gezet kan worden. 

Waar zet je de kunstplant neer?

Het voordeel van kunstplanten is dat je ze overal neer kunt zetten, of dit nu in een donker hoekje, een lichte kamer of in de zon is. Er zijn zelfs kunstplanten die je ook buiten kunt zetten. Let er hierbij wel op dat de kunstplant ook echt bedoeld is voor buiten, aangezien de plant anders door de zon en weersinvloeden kan verkleuren. Vaak zijn goede kunstplannen wel van een UV-protector voorzien, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor verkleuring als de plant binnen in de zon staat. Vaak staan kunstplanten erg mooi op donkere plekken, aangezien je daar normaal gesproken geen echte plant kunt zetten. 

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over Japanse tuin planten. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.