Heb je pas een nieuwe eettafel gekocht en wil je deze graag mooi en krasvrij houden? Dan is het wellicht een goed idee om een doorzichtig tafelzeil op de eettafel neer te leggen. Zeker wanneer je niet zo’n fan bent van placemats, tafelkleden of tafelzeilen met een printje kan een transparant tafelzeil een uitkomst zijn. Door te kiezen voor zo’n tafelzeil kun je van je nieuwe eettafel genieten, maar is hij beschermt tegen vlekken, krassen en morsen. Zeker wanneer je kleine kinderen in huis hebt is het aan te raden om je eettafel optimaal te beschermen. Naast dat er aan tafel gegeten wordt, zal er dan namelijk ook regelmatig aan tafel gespeeld of geknutseld worden. 

Verschillende soorten 

Tafelzeil is verkrijgbaar in verschillende soorten. Denk aan de zeilen met de leuke printjes en designs bijvoorbeeld. Doorzichtig tafelzeil is wat neutraler en past in ieder interieur. Het grote voordeel van dit soort tafelzeil is dat je het heel eenvoudig af kunt doen met een vochtige doek. Ligt er tafelzeil op je eettafel en ben je klaar met eten, spelen of knutselen? Haal een vochtig doekje over de eettafel en hij is weer schoon. Tevens is tafelzeil waterafstotend. Gaat er per ongeluk een beker drinken over de eettafel? Niets aan de hand. Je neemt dit heel gemakkelijk op met een doekje en je ziet er niets meer van. 

Wat weet jij over een buitenkeuken kopen? In onze blog vertellen we je er alles over!

Alle voordelen van doorzichtig tafelzeil op een rij

Verschillende diktes 

Doorzichtig tafelzeil is verkrijgbaar in verschillende diktes. Zo kun je kiezen voor een tafelzeil met een dikte van 1mm, maar ook voor een tafelkleed met een dikte van 3- of zelfs 5 mm. Hoe dikker het tafelkleed is, hoe kleiner de kans bestaat dat het kleed gaat scheuren. Heb je kinderen en spelen zij regelmatig met hun speelgoed op de eettafel? Dan is een wat dikker tafelkleed zeker aan te raden. Wellicht hebben jouw kinderen een eigen speelhoek onder de trap, maar het is natuurlijk veel leuker om zo nu en dan aan de eettafel te spelen. 

Antislip

Doorzichtig tafelzeil heeft verschillende voordelen. Naast dat het gemaakt is van stevig materiaal en ervoor zorgt dat je eettafel optimaal beschermt is, heeft zo’n tafelkleed ook een antislip functie. Omdat een doorzichtig tafelkleed vaak behoorlijk zwaar is, verschuift het niet makkelijk. Hierdoor is de kans klein dat het zeil per ongeluk wordt meegetrokken wanneer je met je armen over het zeil beweegt. Overweeg je om een doorzichtig tafelzeil aan te schaffen? Houdt er dan rekening mee dat het zeil wat kan krimpen wanneer je het uitrolt en neerlegt. Vaak wordt dit in de winkel al automatisch gedaan, maar dit is niet altijd het geval. Je wilt immers wel dat de hele eettafel beschermt wordt.

Wist je dat sfeer in je huis creëren helemaal niet zo moeilijk is? In onze blog lees je hoe je dit het beste kan doen!

Tafelzeil op maat?

Ja, het is mogelijk om tafelzeil op maat te laten maken. Dit kan handig zijn als je een tafel hebt met een ongewone vorm of afmetingen, of als je specifieke eisen hebt voor het materiaal of de kleur van het tafelzeil. Er zijn verschillende manieren om tafelzeil op maat te laten maken, afhankelijk van waar je woont en wat je precies zoekt. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt naar een speciaalzaak voor stoffen of naaiwerk gaan en daar laten meten hoe groot je tafel is en welke stof je wilt gebruiken. De winkel kan vervolgens het tafelzeil voor je op maat maken.
  • Je kunt ook naar een meubelwinkel of een meubelmaker gaan en vragen of ze het tafelzeil voor je op maat kunnen maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een antieke of unieke tafel hebt die niet gemakkelijk in een standaardmaat te verkrijgen is.
  • Ten slotte kun je ook online zoeken naar bedrijven die tafelzeil op maat maken. Veel van deze bedrijven bieden een online configurator waarmee je het tafelzeil zelf kunt ontwerpen en laten maken. Zo kun je het exacte formaat en de kleur of het patroon kiezen dat je wilt, en het tafelzeil laten bezorgen zonder dat je naar een winkel hoeft te gaan.

Het is aan te raden om rond te kijken en offertes op te vragen bij verschillende aanbieders om te bepalen wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie.

Waarom doorzichtig tafelzeil?

Het kopen van een doorzichtig tafelzeil kan een handige manier zijn om je tafel te beschermen tegen krassen, vlekken of andere schade. Doorzichtig tafelzeil is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de grootte van je tafel en je persoonlijke voorkeuren. Het is verkrijgbaar in simpele transparante folie, maar ook in dikkere en stevigere varianten die beter geschikt zijn voor zwaardere tafels of voor gebruik buitenshuis. Je kunt doorzichtig tafelzeil kopen bij verschillende winkels, zoals bouwmarkten, meubelwinkels of webshops. Het is aan te raden om rond te kijken en offertes op te vragen bij verschillende aanbieders om te bepalen wat de beste optie is voor jouw specifieke situatie. Het kopen van een doorzichtig tafelzeil is een eenvoudige en betaalbare manier om je tafel te beschermen en tegelijkertijd de natuurlijke uitstraling van je tafel te behouden.

Vond je dit een interessant artikel? Dan ben je vast ook wel geïnteresseerd in ons artikel over jaloezieën trends van 2022. In onze blog lees je uitgebreid over dit onderwerp.

Comments are closed.