Het gebruiken van LED strips in het interieur is in de afgelopen jaren erg populair geworden. LED strips zijn flexibele lichtsnoeren waar je eigenlijk iedere kant mee op kunt. Je kunt ze op veel creatieve manieren in je huis toepassen, in iedere ruimte die je maar wil. Wil je een luxe en moderne uitstraling voor je woning? Dan zijn LED strips of smart LED strips de perfecte manier om dit te bereiken. In dit artikel geven we je vijf manieren mee om LED strips toe te passen in huis!

1. LED strips achter een spiegel plaatsen

Door LED strips achter een spiegel te plaatsen, creëer je een uniek lichteffect. De meeste mensen kiezen ervoor om dit te doen achter de spiegel in de badkamer. Maar als je bijvoorbeeld een inloopkast in je huis hebt, is het ook super mooi om dit bij een grote passpiegel te doen. De LED verlichting zorgt voor een egale verspreiding van het licht achter en rondom de spiegel. Hierdoor heb je geen last van vreemde schaduwen als je in de spiegel kijkt of als je bezig bent met je make-up. Zorg in de badkamer wel altijd voor waterdichte LED strips, die kun je kopen bij gespecialiseerde winkels zoals ledlampshopxl

2. LED verlichting in je kast 

Je kunt er ook voor kiezen om je kast te verlichten met behulp van LED strips. Vooral voor je kledingkast kan dit een leuke toevoeging zijn, want je kunt je kleren dan veel beter zien en ook de kleuren komen beter uit. De beste manier om dit te doen is door LED strips langs de randen van de planken of in vakjes in je kast te plaatsen. Het geeft je kledingkast een strakke en moderne look en je hoeft niet bang te zijn dat je de mist in gaat met het combineren van kleuren. Wil je LED strips gebruiken voor je kledingkast? Dan raden we helder wit licht aan, zodat alle kleuren van de kleding goed zichtbaar zijn. 

3. LED strips in de keuken

LED strips zijn ook erg geschikt voor in de keuken, vooral als je al een keuken hebt in moderne stijl. De meeste mensen kiezen ervoor om LED strips onder de aanrechtkastjes boven het aanrecht te plaatsen. Dit zorgt namelijk voor een uniek effect met het licht. Daarnaast zie je ook veel beter wat je aan het doen bent tijdens het koken. De LED strips verspreiden het licht egaal over het aanrecht, waardoor je geen schaduwen hebt die in de weg zitten. Ook hier is het verstandig om helder wit licht te kiezen, want dit zorgt voor goed zicht. Eet je ook in de keuken? Dan kun je voor smart LED strips gaan, zodat je de kleur kunt aanpassen aan de situatie.

Comments are closed.