De gemiddelde kantoormedewerker of student kan tot 8 uur per dag achter zijn bureau zitten. Zitten is eigenlijk een grote belasting en druk op het lichaam en kan leiden tot een aantal ernstige gezondheidscomplicaties, waaronder hartaandoeningen, diabetes en diepe veneuze trombose (DVT).

Hoewel veel mensen denken dat het normaal is om na een lange dag aan hun bureau te klagen over spierpijn en rugpijn, is een verkeerde stoel of een slecht ingericht bureau vaak de boosdoener! Idealiter zou je met beide voeten plat op de grond moeten kunnen zitten, je knieën en heupen parallel, en minimale druk op de achterkant van de dijen voor een optimale houdingsondersteuning.

Ergonomisch zitten op een Gispen bureaustoel kan helpen om de belasting van je lichaam enorm te verminderen door goede ondersteuning en meer comfort te bieden. Ergonomische stoelen zijn niet langer een luxeartikel, maar een noodzaak voor de algehele gezondheid en het welzijn van een werknemer of student.

Dit zijn enkele redenen waarom je de stoelen op je werkplek of onderwijsinstelling zo snel mogelijk moet upgraden naar een Gispen Zinn Smart:

Houdingsondersteuning

Traditionele stoelen kunnen je ruggengraat overmatig belasten en kunnen na verloop van tijd leiden tot een slechte houding terwijl je vatbaarheid voor rugletsel toeneemt. Ergonomische stoelen zijn volledig verstelbaar om zich aan te passen aan je lengte en werkplek, zodat je in de juiste zithouding blijft.

Helpt bij rugpijn

Lage rugpijn is een van de belangrijkste oorzaken van werkverzuim in ons land. Ergonomische stoelen hebben een rugleuning die is ontworpen om de natuurlijke kromming van je wervelkolom te ondersteunen. De rugleuning is ook hoger om de hele rug te ondersteunen.

Vermindert nekpijn

Kantoormedewerkers klagen vaak over stijfheid in het nek- en schoudergebied. Dit kan leiden tot complicaties zoals spondylose – een verlies van kraakbeen in iemands wervels. Ergonomische stoelen kunnen een hoofdsteun hebben om ook het hoofd en de nek te ondersteunen.

Verlicht heupdruk

Een harde stoel kan onnodige druk uitoefenen op je heupen. Ergonomische stoelen hebben voldoende vulling en diepte om de heupen te ondersteunen en deze stress en druk te verminderen.

Verbeterde bloedcirculatie

Een ander groot voordeel van ergonomische stoelen is het positieve effect dat ze hebben op de doorbloeding. Door je stoel in een hoek van 90 graden te zetten, krijg je een goede circulatie van de benen. Een goede doorbloeding voorkomt dat je benen opzwellen of gevoelloos worden.

Verhoogt de productiviteit

Comfortabele en ondersteunende stoelen leiden tot gelukkige en gezonde werknemers of studenten, die minder snel worden afgeleid of last hebben van pijntjes en kwalen die tot afwezigheden kunnen leiden. Als gevolg hiervan heeft de introductie van ergonomische stoelen geleid tot een toename van de productiviteit en de werkkwaliteit.

Comments are closed.