Is het moment aangebroken om je witte muren te reinigen? Experts raden aan dit minimaal jaarlijks te doen. Controleer eerst welk soort verf gebruikt is, aangezien sommige verven niet waterbestendig zijn. Wij leggen uit hoe je stap voor stap je muren schitterend schoon maakt.

Zijn jouw witte muren schoon te maken met water?

Mogelijk kan je de muren niet effectief reinigen met water, afhankelijk van het verftype. Test dit door je vinger nat te maken en de muur aan te raken. Blijft er vuil op je vinger achter? Vermijd dan water, omdat de verf kan loslaten. In dit geval kun je alleen het stof weghalen. Is je vinger schoon gebleven? Dan is het veilig om je muren met water schoon te maken.

Stof verwijderen

Haal alle meubels en objecten weg die tegen de muur staan of hangen. Omwikkel een bezem met een witte handdoek en beweeg deze over de muur. Je kunt ook de stofzuiger gebruiken, mits het opzetstuk schoon is en de muur niet beschadigt. Of kies voor een traditionele plumeau of stofdoek. Tip: Let vooral op de plinten, waar stof zich vaak ophoopt.

Reinigen met een vochtige doek

Neem een lichtgekleurde, pluisvrije doek of een zachte, witte spons. Maak de doek of spons vochtig in lauw water en veeg de muur schoon. Vervang het water als het vies wordt. Je kunt een milde zeep of allesreiniger toevoegen, maar test dit eerst op een onopvallende plek. Verwijder zeepresten met schoon water als je een sopje hebt gebruikt.

Ventilatie

Maak de muren schoon bij goed weer voor optimale ventilatie. Controleer of de muren volledig droog zijn na het schoonmaken. Ventilatie speelt een cruciale rol bij het schoonmaken van ruimtes, zoals het reinigen van muren. Wanneer je schoonmaakt, komen er stofdeeltjes en mogelijk dampen van reinigingsmiddelen in de lucht. Een goede ventilatie helpt deze deeltjes en dampen uit de ruimte te verwijderen en zorgt voor een frissere en gezondere lucht. De meest eenvoudige vorm van ventilatie is het openen van ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en de lucht in de kamer te verversen. Dit is vooral effectief in kamers met meerdere ramen of deuren die tegenover elkaar liggen voor een goede luchtcirculatie.

Comments are closed.